Speciality Coffee Costa Rica Tarrazu

14.00 лв 250гр

Райони за доставка

Доставка минимум след 45мин. Дата и часът се избират при завършване на поръчката! Цена на доставката 3.99 лв. до кварталите:

  • Младост

  • Дружба

  • Горубляне

  • Дървеница

  • Мусагеница

  • Цариградско шосе до 4км.

  • Бизнес парк София

  • Полигона

  • Резиденшъл Парк София

  • кв. Малинова долина (без ж.к. Малинова долина)

  • в.з Американски колеж

  • Garitage Park

Приемане на поръчки и доставяне всеки ден от 10,00 до 22,00 часа.

Costa Rica SHB Tarrazu

 

Профил:
Коста Рика Таразу е чаша с добро тяло и висока приятна киселинност, изключително допълнена със страхотен аромат. Кафето от Tarrazu се събира по време на интензивната лятна дневна светлина в костариканските дъждовни гори, позволявайки на черешата да се разкъса напълно, давайки своеобразен боб с шоколадова вкусова основа, балансиран с нежни тонове и нотки на портокал, ванилия и сушени плодове.

 

Коста Рика е една от седемте страни от Централна Америка, по-известна като Американска Швейцария поради огромното количество гори, които страната притежава. Тази земя е известна и с това, че е една от малкото страни без армия. За първи път кафето е доставено в Коста Рика от Куба през 1779 г., а до 1820 г. е направен първият износ за Панама. Сега кафето се отглежда в почти цялата страна, което прави 25% от общите приходи от износ в страната. Отглеждането на кафе Робуста в страната е забранено от закона.
Площи за отглеждане
Екзотичният резерват за птици и регионът за производство на кафе в Таразу се намира в Централната долина, ограничавайки районите за кафе Ороси и Трес Риос. Кантонът Таразу е разположен в девствена долина, заобиколена от планини на Сиера де Таламанка, с върхове до 3000 метра над морското равнище. Петият кантон Сан Хосе в южната част на Коста Рика е отговорен за производството на едно от най-награждаваните кафета в света.
Коста Рика SHB Tarrazu
•  Надморска височина: 1200 до 1900 метра надморска височина
• Ботанически сорт: предимно Caturra и Catuaí
• Обработка: измита
• Бране: внимателно на ръка и един по един
• Почва: вулканична
• Времето: регионът има седеммесечен дъждовен сезон от май до ноември и сух сезон от декември до април.
• Размер на реколтата: един от най-високите в света. 1,566 кг средно на хектар.
• Период на прибиране на реколтата: ноември до март
• Годишно производство: 70 000 фанеги или 3 220 000 кг (фанега е стара испанска мярка за обем и площ. Една кафе от фанега произвежда 46 кг торба кафе или зелено кафе)
• Сянка: под аборигенни централноамерикански дървета

SCA резултат   - 84,00 pts.

 

 

 

Продукти:
прясно изпечено специално кафе Арабика

Няма намерени резултати.

Добави отзив за ”Speciality Coffee Costa Rica Tarrazu”

Ел. поща няма да бъде публично видима! Полетата с * за задължителни




CAPTCHA code